dijous, 3 de febrer de 2011

Solidaritat amb el Sàhara

17ªCaravana d'Ajut Humanitari als Campaments de Refugiats Sahrauis de Tinduf 

L'Associació Catalana d'Ajuda al Poble Sahrauí ha iniciat la recollida de llenties i sucre, productes d'higiene personal i oli, per als campaments de refugiats sahrauís, a través de la 17a Caravana Catalana d'Ajut Humanitari pel poble Sahrauí. I nosaltres, com a AMPA de l'Escola Carme Guasch i Darné de Figueres col·laborem, un any més, en aquesta campanya solidària. És per això que fem una crida a totes les famílies perquè facin arribar, a través dels nens i les nenes de l'escola, qualsevol dels productes que es necessiten per a la caravana. L'últim dia és el 12 de febrer.


L’ajut amb aliments i xampú i sabó que reben actualment els refugiats sahrauís està molt per sota de la recomanada per l’O.M.S. La disminució de l’ajut humanitari, per part dels diferents organismes internacionals tenen com a conseqüència un agreujament en les condicions de vida dels refugiats i refugiades sahrauís. Les diferents associacions de solidaritat de l’Estat i d’Europa intenten pal·liar, any rere any, aquestes mancances. 

Les diferents seccions de l’ACAPS i del moviment solidari amb el poble sahrauí esteses per tot el territori català faran la recollida d’aliments, productes higiènics i de recursos econòmics per al transport. La campanya està promoguda per la Delegació del Front Polisario. 

La 17a Caravana també té l’objectiu de donar a conèixer la situació del poble sahrauí, que lluita per als seva independència des de fa més de 35 anys, esperant que la comunitat internacional faci efectiu el seu dret a l’autodeterminació.
 

AMPA Carme Guasch i Darné Copyleft © 2013