dilluns, 24 de gener de 2011

Carta oberta a les famílies que esteu a punt d’escolaritzar un fill

Com a mares i pares de l’Escola Carme Guasch i Darné de Figueres entenem perfectament que molts de vosaltres estigueu aquests dies neguitosos davant la no gens senzilla decisió de triar una plaça d’escolarització per al vostre fill o per a la vostra filla. És important que valoreu bé l’oferta pedagògica. L’Escola Carme Guasch i Darné té un projecte pedagògic innovador, fresc, amb el qual totes les famílies ens sentim identificades. I és que el motor d’aquesta escola és un equip humà amb ganes de treballar, enèrgic, alegre i comunicatiu. Com a mares i pares, tenim la sort de veure aquesta alegria reflectida cada dia en els nostres fills i en el tracte que rebem de part de l’equip docent.

Perquè, per a nosaltres, és fonamental sentir-nos ben atesos i ben informats, però també creiem que és molt important que es respectin les nostres pors i els nostres dubtes. I, afortunadament, a la nostra escola aquestes són premisses a tenir en compte.
 
Heu de pensar en la importància d’assegurar-vos una plaça. A nosaltres ens tranquil·litza molt el fet que, tot i la situació d’estar unes instal·lacions provisionals, l’ambient és, sens dubte, acollidor, segur, estable. Tenim l’escola en un entorn tranquil, molt natural i alhora ben equipat i integrat en un sector de zones verdes, parcs infantils i instal·lacions formatives.

Els pares i les mares formem part d’aquesta comunitat educativa amb molta il·lusió, creiem en l’educació que s’imparteix en les aules i ens preocupem moltíssim per implicar-nos i col·laborar en desenvolupar junts el projecte educatiu. És un privilegi, per a nosaltres, acompanyar els nostres fills i les nostres filles en aquesta etapa tan especial de la seva vida i, dia a dia, anar aprenent amb ells.

Som de Figueres i estimem la nostra ciutat. I és per això que sempre ens agrada dir que com a mares i com a pares ens emmirallem en la figura de la persona que dóna nom a la nostra escola. Perquè Carme Guasch i Darné bé podria haver estat una mare més d’aquesta escola, per la seva valentia com a mare de tres fills, treballadora incansable (professora, escriptora i poetessa),  gran defensora de la cultura i les tradicions catalanes i figuerenca com nosaltres.


Us convidem a venir a la jornada de portes obertes aquest dissabte, 29 de gener, a partir de les 10.30 hores. Els pares i les mares dels alumnes hi serem. Respondrem els vostres dubtes, les vostres inquietuds... Parleu amb nosaltres. A tots ens ha neguitejat en algun moment, no només als pares sinó també a l’entorn familiar, que l'escola estigui en un equipament provisional, però us podem assegurar que un cop hem descobert el contingut, un cop hem vist l'atmosfera que es respira entre les seves parets, s'han esvaït tots els nostres dubtes.

Des de l'AMPA, treballem pel present de l'escola, però també per un futur immediat. L'escola Carme Guasch i Darné creix i nosaltres volem que vosaltres creixeu amb nosaltres.
 

AMPA Carme Guasch i Darné Copyleft © 2013